een perfecte camping   een goed verzorgde camping

!UW CAMPING IN DE BOHEMEN!
line decor
line decor

het camping uitzicht

een mooie camping

met zwembad

kom snel kijken

you will like it
Camping Briza: De omgeving


Tsjechie
is een land dat tweemaal zo groot is als Nederland en op slechts 700 kilometer ligt vanaf de grens van Nederland. Het land is omringd door Oostenrijk, Duitsland, Polen en Slowakije. Onze camping ligt in de West-Bohemen, 6 km over de Duitse grens.

Op 1 januari 1993 zijn Tsjechie en Slowakije als twee afzonderlijke staten verder gegaan en hield Tsjecho-Slowakije op te bestaan.

In 2004 is Tsjechie toegetreden tot de Europese Unie, maar hanteert nog wel de Tsjechische kroon.

Het Tsjechisch behoort samen met het Pools en het Slowaaks tot de West-Slavische taalgroep.

Door het landklimaat beschikt het land over mooie zomers en strenge winters. Het landoppervlak bestaat voor 30% uit bos waarvan bijna driekwart naaldbomen zijn. De rest is gemengd of bestaat geheel uit loofbomen (vooral veel berken en beuken). De naam van het dorp en de camping (Briza) is letterlijk vertaald "berk".

De toegankelijke infrastructuur van het land zorgt ervoor dat u op talloze manieren van, naar en in Tsjechie kunt reizen. Om snel bij onze camping te komen gaat u via de grenspost Pomezi. Om onze camping met de auto te bereiken heeft u geen autovignet nodig. Wilt u tijdens u verblijf op onze camping gebruik maken van snelwegen in Tsjechie kunt u dit bij ons informeren waar u een vignet kunt kopen en welk vignet voor u de juiste is.

Komt u op de fiets vanuit Duitsland onze camping bezoeken, neemt u na de grensovergang de afslag naar links voor het dorp Pomezi nad ohri. Deze afslag is erg chaotisch omdat u een kleine stukje op de autoweg moet fietsen om het fietspad te vervolgen. Fiets dan over de grote brug van het Skalka meer, op het fietspad van de E48/303. Als u over de brug bent gefietst, dan lijkt het alsof de route ophoudt maar vervolg de onverharde weg omhoog tot aan de asfaltweg. Sla dan rechtsaf het dorp Briza in en na circa 200 m rechtdoor ziet u camping Briza. Als u vanuit Tsjechie komt fiets u vanuit Cheb rechtsom het Salka meer richting Cetnov. Neem niet de afslag naar Cetnov maar fiets onder de brug door en neem dan direct de eerste afslag links naar dorp Briza.

Ons dorp is knus en klein en nog niet aangesloten op het leidingwater net. De watervoorziening komt uit eigen bron, hierdoor is het water ijzerhoudend en kalkrijk. Ons bron wordt jaarlijks officieel getest en de kwaliteit is tot op heden goedgekeurd. Wanneer deze situatie veranderd zullen wij u dit duidelijk kenbaar maken tijdens u verblijf. Als u gevoelig bent voor andere bacterien raden wij u aan ondanks goedkeuring, flessen water te drinken. U kunt uw drinkwater ook halen uit de natuurlijke bron in het dorp, op enkele meters lopen vanaf de camping. Wij adviseren u bij verblijf op onze camping om efficient en verantwoordelijk met water om te gaan. Het is voor ons moeilijk inschatten wanneer onze bron leeg is en wij willen problemen rondom geen water voorkomen. Sinds 2013 hebben wij een extra waterreserve aangelegd voor het doorspoelen van de toiletten. De camping is kleinschalig en ligt bij een prachtig natuurgebied die wij niet negatief willen belasten. Het uitgangspunt voor ons is duurzaam met de omgeving om te gaan. Wij hanteren een milieuvriendelijke bedrijfsvoering wat inhoudt dat wij zoals boven beschreven water uit de natuur gebruiken, doen wij aan gescheiden afval en enkele eco-droog toilettenen in gebruik hebben. Voor milieu belastend afval kunt u niet terecht bij ons op de camping. Handwasjes doen wordt niet toegestaan op de camping. U kunt tegen een vergoeding gebruik maken van onze wasmachine. Het zal kunnen zijn dat u wordt aangesproken op uw manier van waterverbruik.

Voor het vullen van het zwembad wordt gebruik gemaakt van regenwater. De doelstelling voor het zwembad is zo min mogelijk belastende toevoegingen te gebruiken, maar ons wel te houden aan de wet en regelgeving die de gemeente ons stelt.Het Skalka meer:

Podzimní pohled z vyhlídky na přehradu Skalka Vyhlídka nad přehradou Skalka Podzim u přehrady Skalka

De West Bohemen waar de camping is gelegen aan het Skalka meer, is rijk aan natuur, cultuur en historie. Het heeft een lieflijk heuvellandschap met ongerepte bossen en meren. In dit landschap liggen schilderachtige dorpen, eeuwenoude kloosters, beroemde historische plaatsen en middeleeuwse burchten en kastelen. De fietsroutes gaan in Tsjechie vaak over in mountainbike routes. Houdt hier met uw planning rekening mee. Sommige routes in de omgeving van de camping zijn zeer geschikt voor een Hollandse fiets, maar een mountainbike fiets is toch aan te bevelen.

Direct over de grens in Duitsland treft u hoge bergen, kabbelende beekjes en typisch kleine dropjes aan.
Dit Duitse gebied staat bekent om zijn beroemd porselein (o.a. Azberg, Hutschenreuther,Rosenthal.) De West Bohemen biedt veel mogelijkheden op het gebied van sport, ontspanning cultuur en natuur.

Door de vulkanische activiteiten in dit gebied ,beschikt het over vele thermale baden en kuuroorden.

Er zijn talloze meren en rivieren. Op de camping aan het water kunt u heerlijk kunt vissen, zwemmen of rustig ontspannen. De omgeving biedt u mogelijkheden tot het maken van mooie wandelingen en actieve buitensporten in de zomer. De camping heeft bootjes in de verhuur .In de winter kunnen skiers van uiteenlopend niveaus terecht op de pistes in het Duitse Fichtelgebergte.

Culinair:
De Boheemse keuken heeft een duidelijke Oostenrijks / Duitse invloed met gerechten als aardappelen, zuurkool, worst, varkensvlees en schnitzels. Wij kunnen u van tips voorzien om sfeervol en lekker uit eten te gaan voor een goedkope tot redelijke prijs. Tsjechie staat bekend als bierland en pivo is de nationale drank. Ons "pilsje" is afgeleid van het bier uit de eeuwenoude brouwerijen in Plzen (Pilsen). Er wordt trouwens ook veel goede wijn geschonken.

Impressie van bezienswaardigheden in de directe Omgeving:
Cheb:

Cheb Cheb - románsko gotická kaple Erharda a Uršuly na hradě Cheb - kostel sv. Mikuláše

Cheb - klášterní zahrada Pohled na Chebský hrad Chebský kostel

Cheb ligt op 6 km afstand van de camping en behoort tot een van de oudste steden in Tsjechie.
Het historische stadje heeft een aantal interessante monumenten, musea en galerieen.
Zijn geschiedenis gaat terug tot in de 11e eeuw. De romaanse burcht is zeker een bezichtiging waard vanwege het mooie uitzicht op de Eger/Ohre. De keizerlijke palts (de enige in Tsjechie) en de twee-etages Sint-Erhard en Sint-Ursulakapel die Friedrich Barbarossa heeft laten bouwen zijn ook te bezichtigen.

De stad heeft een schilderachtig plein met huizen voorzien met de karakteristieke zadeldaken, het vakwerkhuis Spalicek en de gotische Sint-Nicolaas en Sint-Elisabeth kerk. Op het plein zijn vele zonnige terrasje waar u heerlijk kunt eten of gewoon een drankje kunt nemen.
Het eeuwenoude huis nr. 3 (het gebouw van het Chebse Museum) heeft zijn faam ontleend als de plaats waar de keizerlijke generalissimus Albrecht von Wallenstein in 1634 werd vermoord. De stad biedt veel mogelijkheden voor uw dagelijkse boodschappen. Er zijn veel supermarkten en ook kleinere specialiteiten winkels.

Waldsassen:
De basiliek is beroemd om zijn uitgesproken decoratie in barokstijl. Er zijn skeletten van de christelijke martelaren, die zijn opgegraven uit de catacomben van Rome tussen 1688-1765.Deze bevinden zich nu in glazen vitrines en zijn ingebed in het interieur van de kerk. De skeletten onderscheiden zich van standaard skelet overblijfselen, omdat ze zijn gekleed in extravagante kostuums uit 1700 en koninklijk bedekt zijn met goud en juwelen. De bibliotheek naast de kerk is ook een bezoek waard.

Waldsassen

Natuurpark Soos:
In dit park zie je de kooldioxide (C02) uit de grond komen en er is een bron met zwavel. Je kunt een informatieve wandeling maken van 1.4 km. De wandeling is goed te doen met kinderen en minder valide.

Natuurpark Soos .natuurpark Soos

Frantiskovy Lazne:

Františkovy Lázně Františkovy Lázně Františkovy Lázně

Františkovy Lázně Františkovy Lázně Františkovy Lázně

Het kuuroord is ontstaan op initiatief van de arts dr. Bernhard Adler uit Cheb, op de plaats van een oeroude geneeskrachtige bron. Er is geen plein in het centrum van de stad maar een brede promenadestraat. De charme van de stad wordt onderstreept door de volledig classicistische architectuur en empiregebouwen, paviljoens, parken en kerkelijke monumenten, waaronder de orthodoxe Sint-Olgakerk. De faam van het kuuroord ontstond vanwege de rijke aanwezigheid van zwavel-, ijzerhoudend modder en minerale bronnen die een geneeskrachtige werking hebben.

De stad Frantiskovy Lazne is het kleinste kuuroord uit de West-Boheemse baddriehoek. Het is in 1793 gesticht en het heeft tot vandaag het karakter kunnen behouden van een rustige badplaats. Een rit met het treintje zorgt voor een leuke belevenis, zeker met kinderen.

Lazne Kynzvart:

Překrásné okolí zámku KynžvartVstupní brána zámku Kynžvart - vchod do zámku Pohled ze silnice na zámek Kynžvart

Aantrekkelijk is het New-York huis. In dit huis vervindt zich een middeleeuws Joods reinigingsbad (mikwe). Bij de deurposten zijn beschreven rolletjes perkament te zien( mezoeza genaamd).

Marianske Lazne:

Mariánské Lázně marianske lazne marianske lazne Marianske Lazne - Photo Gallery - Colonnades

De stad Marianske Lazne is de tweede grootste stad van de West-Boheemse baddriehoek. De stad is wereldberoemd door zijn natuurlijke bronnen en de schilderachtige ligging in een pittoresk, breed open dal. Het ligt aan de voet van Slavkovky op 25 km afstand van de camping en is omgeven door uitgestrekte vlaktes op een hoogte van 800 tot 850 hoogte boven zeeniveau. Ook deze stad is zeker de moeite van het bezoeken waard.

Tepla:

TepláTeplá

Op een kleine afstand van Marianske Lazne ligt het klooster Teplamet met zijn bekende bibliotheek. Het klooster in Tepla is in 1193 gesticht door de Tsjechische edelman Hroznata als compensatie voor dat hij niet hoefde deel te nemen aan de Derde Kruistocht. Hij heeft monniken uit het Strahovsky klooster in Praag naar het klooster in Tepla geroepen.

In Tepla is ook de Christus-Boodschap kloosterkerk. Deze is gebouwd rond de 12/13e eeuwwisseling als een romaans-gotische drie-schepen kerk. In de 17/18e eeuwwisseling heeft deze kerk barokke aanpassingen ondergaan. In de kapel worden de relikwieen van Hroznata bewaard. De kloosterbibliotheek met meer dan 100 000 bundels is uniek.

Karlovy vary:

Karlovy VaryKarlovy VaryKarlovy Vary

Karlovy vary is het meest bekende en grootste kuuroord in de Tsjechische republiek en is gesticht rond het jaar 1350. U treft in deze stad, op 35 km afstand van de camping, grote- monumentale bouwwerken aan, die gebouwd zijn in de tweede helft van de 19e eeuw. Enkele voorbeelden zijn de Mlynska-collonades, het Keizerlijk Badhuis, de schouwburg en de Grieks-orthodoxe kerk.
Verscholen achter de Vridelni-collonades, vindt u de oudste en heetste bron van de stad, de Vridlo.
Een wandeling door deze stad is een belevenis op zich door de warmwaterbronnen die overal ontspringen (80 warme bronnen). Ook staat de stad bekend om zijn rijke culturele uitgaansleven. U vindt er twee casino's, een amfitheater, een schouwburg, een kunstgalerij en een aantal concertzalen. Een ander aandachtspunt is de plaatselijke industrie met haar kunstzinnige glaswerk van Moser en de wereldberoemde Becher-kruidenlikeur.

Bekende kunstenaars en artiesten zoals Beethoven, Goethe, Chopin, Wagner en Schiller brachten een bezoek aan dit kuuroord. Door de stad heen zijn verschillende plaquettes te zien die herinneren aan deze beroemde gasten.

Het kuuroord wordt omsloten door romantisch bergachtig landschap van het voorgebergte van de Krusne hory (Ertsgebergte). De beboste hellingen verbergen kilometers bospaden die een uitstekende gelegenheid tot wandelen bieden en prachige uitzichten over het kuuroorddal. De belangrijke monumenten is deze stad zijn de Sint-Ondrejkerk, orthodoxe Sint-Peter en Pauluskerk, Stadstheater, Mlynska colonnade en de Sint-Maria Magdalena kathedraal.

Sportliefhebbers kunnen in Karlovy Vary een renbaan bezoeken, golfen, tennissen, zwemmen en schieten.

Sokolov:

Teplá bron/auteur: Czechtourism

In dit plaatsje staat een laat renaissance kasteel van de Nostitzen, classicistisch gebouwd en verbouwd op de plaats van een watervesting uit de 13e eeuw en een laat-gotische burcht van de Sliks.

Fichtel gebergte:

Fichtel Wandelaars bij een rotsformatie, Fichtelgebirge

Het Fichtelgebergte ( Tsjechische naam is Smrciny) is een middelgebergte op ongeveer 10 km van de camping en is 1020 km2 groot. De hoogste top is de 1053 m hoog en wordt Schneeberg genoemd. Dit gebied met zijn uitgestrekte sparrenbossen, hoge granietbergen met mysterieuze puinhellingen, bizarre rotsformaties en schitterende panorama's zijn een lust voor het oog. Het meest voorkomende gesteente in het gebergte is graniet. Het gebergte is ook rijk aan ertsen, vooral tin en ijzer, maar ook goud en zilver.

In het gebied lopen veel gemarkeerde wandelpaden, die naar fraaie plekjes en bezienswaardigheden leiden Alle belangrijke langeafstandsvoetpaden komen in de Schneeberg samen. U hoeft gelukkig niet helemaal naar de top te lopen om van het uitzicht te genieten. Er zijn uitkijkpunten gemaakt in de grillige rotsen die u mooi uitzicht geven over het gebied. Elke locatie biedt nieuwe vergezichten die u niet snel zult vergeten. Natuur en cultuur horen hier bij elkaar, of dat nu op een wandeling is, in een museum of tijdens een toneelvoorstelling midden in het rotslabyrint van de Luisenburg (mooiste openluchttheater van Duitsland).

In dit gebied zijn er ook veel beschermde venen en moerassen die belangrijk zijn als waterreservoirs voor de vier hoofdrivieren en talrijke beken. Het gebergte wordt hierdoor ook wel de "navel van Europa" genoemd.

Fichtelgebirge Fichtelgebirge Fichtelgebirge

Bij de receptie vindt u nog meer informatie over van de omgeving!Wij: Hella en Anja
wensen U WELKOM!

verhuur van chalets
Verhuur van chalets
onze trekkers hutten
Verhuur van 2 en 4 pers. trekkers hutten
Het felsenlabyrinth
Mooie omgeving
Een leuke gezellige bar op camping briza
Een leuke gezellige bar
leuke barMet mooi uitzicht over het meer
Mooi, goed, schoon sanitairPerfect sanitair

line decor
line decor