een perfecte camping   een goed verzorgde camping

!UW CAMPING IN DE BOHEMEN!
line decor
line decor

het camping uitzicht

een mooie camping

met zwembad

kom snel kijken

you will like it
Camping Briza; Het ontstaan van de camping


Wij: Hella en Anja hebben in september 2008 definitief ons huis en werk in Nederland ingeruild voor een zeer verouderd, maar prachtig gelegen recreatieterrein in Tsjechië. De camping stamt uit de communistische tijd en er is veel werk verzet om in de behoefte te voorzien van hedendaagse recreanten. Wij hadden 1,5 jaar de tijd genomen om van het terrein en de panden een prachtige camping te maken.

Natuurlijk lukte ons dit niet allemaal en zijn nog bezig boven het kleine sanitair gebouw een appartement te maken voor maximaal 4 personen en we merken dat een aantal zaken te kortschieten en veranderd moeten worden. Eerst hebben wij het terrein van 1,2 hectare gemaaid zodat het begaanbaar werd. Doordat het woonhuis al jaren leeg stond zijn wij eerst gestart om het woonhuis uit 1867 woon klaar te maken. Het nieuwe dak dat op het huis is gekomen hebben wij uitbesteed wat niet op rolletjes verliep. Ook nadien hebben we geprobeerd werkzaamheden uit te besteden maar dit verliep zo stroef en hebben besloten alles zelf te doen met behulp van onze vriend Stawek. In ons huis binnen is alles vernieuwd en gerenoveerd. Het kleine oude sanitair wat verbonden is aan ons woonhuis is gerenoveerd en voorzien van douche, toiletten en wastafels. Deze ruimte gebruiken wij in het voor en naseizoen als er nog weinig gasten zijn en wordt deels ook in het hoogseizoen gebruikt.


In het voorjaar van 2009 is er een start gemaakt met het maken van terrassen om gasten met een caravan, tent of camper te kunnen ontvangen. Wij hebben grindpaden aangelegd, bomen gekapt en aangeplant en hebben borders gemaakt voor bloemen en planten. Wij hebben een watervoorziening aangelegd en samen met Stawek 3 fundamenten gemaakt waar in de zomer drie ruime chalets op zijn neergezet. In het najaar zijn de balken van ons woonhuis gebruikt voor het maken van een gezellige bar en het grote gebouw naast het woonhuis heeft vijf ruimtes gekregen. Achter de bar hebben wij recreatieruimte gemaakt voor klein en groot en zijn gestart met de bouw van een nieuw sanitair die in 2011 in gebruik is gegaan. In de winter hebben wij de chalets voorzien van elektra, water, badkamer en keuken. Ook is het grote gebouw voorzien van leidingen voor water en elektra.

In het voorjaar van 2010 hebben wij de plantenborder aangelegd, zijn de chalets van binnen en van buiten geverfd en ingericht. De 10 trekkershutten hebben allemaal een nieuwe dak gekregen en zijn van binnen en buiten opgeknapt. Stawek heeft elektrakasten gemaakt die wij hebben voorzien van stroom voor onze camping gasten en zijn gestart met de bouw van het zwembad die in de zomer klaar was en direct door onze gasten kon worden gebruikt. In het najaar en de winter is de bedrijfskeuken gerealiseerd en hebben wij de rest werkzaamheden in ons woonhuis afgemaakt op onze badkamer na.

Het tijd in voorjaar van 2011 is opgegaan aan kleine klussen en voorbereiding op het hoogseizoen. Er is een dak gekomen op het kleine toilet gebouw voor het realiseren van een appartement in de toekomst. De winter is gebruikt om onze badkamer in ons woonhuis te realiseren en het dak van het woonhuis te isoleren tegen de koude winters hier in Tsjechië. De bomen zijn weer gesnoeid en het hout is opgeslagen voor het warm houden van de bar en ons woonhuis.

In 2012 kregen we een toeloop van toeristen en kwamen erachter dat onze water voorziening te kort schoot. In het najaar is een start gemaakt met het maken van een bazin voor extra water en is op plaatsen het terrein voorzien van extra grond voor egalisatie. Er is een start gemaakt voor de aanleg van een weg naar het onderste terras aan het water, zodat de weg niet meer wegspoelt als het hard regent en de chalets zijn voorzien van regengoten.
Op de camping is in het najaar een WIFI aansluiting gekomen.
Wij zullen iedereen via deze site op de hoogte houden via recente foto's over de gemaakte veranderingen.

Hella en AnjaWij: Hella en Anja
wensen U WELKOM!

chalets op camping briza
Verhuur van chalets
onze trekkers hutten
Verhuur van 2 en 4 pers. trekkers hutten
Het felsenlabyrinth
Mooie omgeving
Een leuke gezellige bar op camping briza
Een leuke gezellige bar
leuke barMet mooi uitzicht over het meer
Mooi, goed, schoon sanitairPerfect sanitair

line decor
line decor