Camping Briza:Augustus 2009

Hallo allemaal,

Het is inmiddels augustus 2009 en we willen jullie via deze weg de nieuwste ontwikkelingen over camping Briza laten meebeleven. Zoals jullie nu wel weten verlopen de werkzaamheden met horten en stoten, gelukkig is ook veel vooruitgang geboekt. 

Wij wonen bijvoorbeeld nu in het woonhuis, met stromend water, elektra en een heerlijke warme douche. Het terrein is flink onderhanden genomen door Patrick, onze vaste graafmachinewerker, hij komt regelmatig wat grond verzetten.Want hier komen de toekomstige plaatsen voor de kampeerders en chalets.

Bij de oude huisjes werden de oude daken er af gehaald en afgevoerd, wij stonden weer versteld van het vervoer van de container. Er kwam een busje, dat bij ons direct het museum ingaat en die moest die zware container wegslepen ...


Er gingen weer nieuwe daken op, een heel ander gezicht.


Ook moesten de huisjes in de verf. Het is veel en vermoeiend werk, omdat de oude verf er slecht afgaat. Er zit als het ware olie op, die er af moet met afbijtmiddel en schuren.


Ondertussen, gaan er andere activiteiten door, zoals het voorberijden van de fundamenten voor de nieuwe houten chalets. Eerst hout halen voor de bekisting en dan timmeren,zagen en meten. Dan komt het vullen, voor ons betekend dat zand, beton en ijzerwerk halen. Scheppen, scheppen en nog eens scheppen...

Tussendoor kwam er soms een flinke stortbui die roet in het werk gooide en het rijden naar beneden bemoeilijkte. Toch lukte het ons alles optijd af te krijgen inclusief het bekleden van het fundament met 'rubberrooid', want dat was volgens de leverancier van de huisjes een must. Dan komt het moment waar wij natuurlijk op zaten te wachten: De komst van de nieuwe huisjes!


Drie vrachtwagens vol materiaal bestormde ons terrein gevolgd door een bus met 12 mannen, om de klus te klaren. Wij waren blij verrast door de professionaliteit van alle medewerkers. Er werd hard en netjes gewerkt, zelfs de schoenen gingen uit in en op de huisjes!


Toch kan er altijd wat mis gaan, zoals het naar beneden brengen van de laatste vracht.

Na veel gedoe moest de vracht alsnog met de hand naar beneden gebracht worden. Het eind resultaat mag er wezen!! Drie prachtige chalets voor onze toekomstige gasten.Natuurlijk, moet er weer veel gebeuren in en om de nieuwe huisjes. Bijvoorbeeld het aanleggen van drainagepijpen, zodat er zonder al te veel wateroverlast gerecreeerd kan worden en de huizen niet vochtig zijn.

[album id="102"]

We houden iedereen zoveel mogelijk op de hoogte van dit alles. Dan is er ook nog tussen door gewerkt aan een klein toiletgebouw, deze zit aan ons huis vast en is voorzien van twee gerenoveerde toiletten, een douche en twee nieuwe wastafels met warm en koud water. De ruimte kan ook verwarmd worden, wel zo prettig in het voor of najaar.

Hier komt ook de receptie, maar deze is nog niet af, wij zijn nog opzoek naar een goed schuifraam. Het valt hier niet mee om zoiets te vinden. Tot slot, bedanken wij iedereen voor het mee werken, denken en voelen.

Met vriendelijke groet, Anja en Hella