Camping Briza: September 2008

Het is nu echt begonnen...

Woensdag 17 september en de verhuiswagen zou aan het einde van de middag komen, echter deze arriveerde al om kwart over 10 in de vroege morgen. Schrik, stress, etc. De verhuisman gaf de opdracht direct in te gaan laden, daar stond Anja dan in haar eentje, want Hella was even naar het grof vuil, rustig nog even wat spulletjes wegbrengen. De verhuiswagen was al voor een gedeelte beladen met meubels uit grootmoedertijd.... eigendom van de verhuisman.

Hella kreeg een rolberoerte toen ze terug kwam van het grofvuil en begon direct de hulptroepen te bellen die over heel Nederland verspreid waren. Anja was al rustig aan het inladen. De hulptroepen arriveerden rond half 12, al met al ging de verhuiswagen rond half 5 richting Tsjechie en 3 volgeladen auto's volgden (pa, Ans, Regina, Marjon, Hella, Anja en de beestjes). Om 7 uur in de ochtend arriveerde de verhuiswagen, maar de ouders van Anja werden met bruut geweld gewekt omdat de wagen het terrein niet op kon vanwege overhangende takken van een boom. Anja moest direct met de slaap nog in haar ogen aan de slag, de ladder op, de boom in, om takken weg te zagen. Het uitladen van de verhuiswagen verliep voorspoedig. Gelukkig de zon scheen, het was lekker warm en de sfeer was goed.Het klussen op de camping is begonnen.

Oude matrassen en meubels werden uit de trekkershutjes gehaald en gedeeltelijk verbrand.
Elektriciens zijn na enkele dagen geweest, maar konden de elektra nog niet aansluiten. Dit was een grote teleurstelling van allen omdat de temperatuur plotseling gezakt was tot rond het vriespunt in de nacht. Met veel dekens, gevulde kruiken (colaflessen) en kampvuurtjes kwam iedereen de nachten redelijk door. Begin oktober wordt er een start gemaakt met het opknappen van het woonhuis. Voor nu vertoeven we voorlopig nog even in het restaurant.