Impressie van bezienswaardigheden in de directe Omgeving

Cheb

cheb_1.jpg
cheb_2.jpg
cheb_3.jpg
cheb_6.jpg

Cheb ligt op 6 km afstand van de camping en behoort tot een van de oudste steden in Tsjechië.

Het historische stadje heeft een aantal interessante monumenten, musea en galerieën. Zijn geschiedenis gaat terug tot in de 11e eeuw. De romaanse burcht is zeker een bezichtiging waard.

De stad heeft een schilderachtig plein met huizen voorzien van karakteristieke zadeldaken. Op het plein zijn vele zonnige terrasje waar u heerlijk kunt eten of gewoon een drankje kunt nemen.

De stad  biedt veel mogelijkheden voor uw dagelijkse boodschappen in een tal van grote supermarkten.

Waldsassen

waldsassen.jpg

De basiliek is beroemd om zijn uitgesproken decoratie in barokstijl en skeletten,opgegraven uit de catacomben van Rome tussen 1688-1765.De bibliotheek naast de kerk is een bezoek waard. Niet alleen om zijn oude boeken, maar ook het houtsnijwerk is prachtig.

Natuurpark Soos

natuurpark_soos.jpg
natuurpark_soos1.jpg

In dit park, op 9 km van de camping, zie je de kooldioxide (C02) uit de grond komen en er is een bron met zwavel. Je kunt een informatieve wandeling maken van 1.4 km. De wandeling is goed te doen met kinderen en minder valide.Hier zie je het ontstaan van de vele kuurorden in de buurt.

Frantiskovy Lazne

Frantiskovy_Lazne_1.jpg
Frantiskovy_Lazne_2.jpg
Frantiskovy_Lazne_3.jpg
Frantiskovy_Lazne_4.jpg
Frantiskovy_Lazne_5.jpg
Frantiskovy_Lazne_6.jpg

Het kuuroord is ontstaan door een oeroude geneeskrachtige bron en heeft zijn karakter behouden. Er is geen plein in het centrum van de stad maar een brede promenade straat en vele parken. De stad heeft een classicistische architectuur. Frantiskovy Lazne is ontstaan door rijke aanwezigheid van zwavel-, ijzerhoudend modder en minerale bronnen die een geneeskrachtige werking hebben.

De stad Frantiskovy Lazne is het kleinste kuuroord uit de West-Boheemse baddriehoek. Een rit met het treintje is voor kinderen een leuke belevenis.

Loket

Dit vestingstadje is omringt door water dat aan de voet ligt van het  Slakov-bos en de rivier de Eger/Ohře die begint  vanuit o.a. het Salkameer bij de camping. Het is een populaire toeristische stad met een gotisch kasteel uit de 12e eeuw.  De rotsformaties zijn van graniet. Vanuit Loket heb je een prachtig fietspad langs de rotsformaties en de rivier( 10 km) en gaat naar De prachtige stad Karlovy Vary .

Marianske Lazne

Marianske_Lazne_1.jpg
Marianske_Lazne_2.jpg
Marianske_Lazne_3.jpg
Marianske_Lazne_4.jpg

De stad Marianske Lazne is de tweede grootste stad van de West-Boheemse baddriehoek.

Karlovy vary

Karlovy_vary_2.jpg
Karlovy_vary_3.jpg

Karlovy vary is het meest bekende en grootste kuuroord. U treft in deze stad, op 35 km afstand van de camping, grote- monumentale panden uit 1350.Een wandeling door deze stad is een belevenis op zich door de warmwaterbronnen die overal ontspringen (80 warme bronnen). Een ander aandachtspunt is de plaatselijke industrie met haar kunstzinnige glaswerk van Moser en de wereldberoemde Becher-kruidenlikeur.

Bekende kunstenaars en artiesten zoals Beethoven, Goethe, Chopin, Wagner en Schiller brachten een bezoek aan dit kuuroord. Door de stad heen zijn verschillende plaquettes te zien die herinneren aan deze beroemde gasten.

Sportliefhebbers kunnen in Karlovy Vary een renbaan bezoeken, golfen, tennissen, zwemmen en schieten.

Sokolov

Sokolov.jpg

In dit industrie plaatsje staat een laat renaissance kasteel van de Nostitzen, classicistisch gebouwd en verbouwd op de plaats van een watervesting uit de 13e eeuw en een laat-gotische burcht van de Sliks.

Fichtel gebergte

Fichtel_gebergte_1.jpg
Fichtel_gebergte_2.jpg
083.JPG
122_1.JPG

Het Fichtelgebergte ( Tsjechische naam is Smrciny) is een middelgebergte op ongeveer 10 km van de camping en is 1020 km2 groot. De hoogste top is de 1053 m hoog en wordt Schneeberg genoemd. Dit gebied met zijn uitgestrekte sparrenbossen, hoge granietbergen, bizarre rotsformaties en schitterende panorama's. 

In het gebied lopen veel gemarkeerde wandelpaden, die naar fraaie plekjes en bezienswaardigheden leiden Alle belangrijke voetpaden komen in de Schneeberg samen. U hoeft gelukkig niet helemaal naar de top te lopen om van het uitzicht te genieten. Er zijn vele uitkijkpunten gemaakt. In het rotslabyrint Luisenburg kunt u een wandeling maken door het granietgesteente.

In dit gebied zijn er ook veel beschermde vennen en moerassen die belangrijk zijn als waterreservoirs voor de vier hoofdrivieren en talrijke beken. Het gebergte wordt hierdoor ook wel de "navel van Europa" genoemd.

Bij de receptie vindt u nog meer informatie over van de omgeving!