Omgeving camping

Het land Tsjechië

Tsjechië is een land dat tweemaal zo groot is als Nederland en op slechts 700 kilometer vanaf de grens van Nederland. Het land is omringd door Oostenrijk, Duitsland, Polen en Slowakije. Onze camping ligt in de West-Bohemen,6 km over de Duitse grens.

In 2004 is Tsjechië toegetreden tot de Europese Unie, maar hanteert nog wel de Tsjechische kroon.

Geldzaken

Bij de grote supermarkten (o.a.Lidl, Albert, Tesco, Norma ) en in de omringende steden van de camping, kunt u met uw pinpas betalen. Vele kleine bedrijven, gelegen buiten de steden hanteren alleen contant. Op de camping kunt u niet pinnen. Wel kunt u in kronen of euro's betalen of via de bank.

Klimaat

Door het landklimaat beschikt het land over mooie zomers en strenge winters. Het landoppervlak bestaat voor 30% uit bos waarvan bijna driekwart naaldbomen zijn. De rest is gemengd of bestaat geheel uit loofbomen (vooral veel berken en beuken). De naam van het dorp en de camping (Briza) is letterlijk vertaald "berk".

Issue water

Ons dorp is knus en klein en nog niet aangesloten op het leidingwater net. De watervoorziening komt uit eigen bron, hierdoor is het water ijzerhoudend en kalkrijk. 

Ons bron wordt jaarlijks officieel getest en de kwaliteit is tot op heden goedgekeurd. Wanneer deze situatie veranderd zullen wij u dit duidelijk kenbaar maken tijdens u verblijf. Als u gevoelig bent voor andere bacteriën raden wij u aan ondanks goedkeuring, flessen water te drinken. 

U kunt uw drinkwater ook halen uit de natuurlijke bron in het dorp, op enkele meters lopen vanaf de camping. 

Wij adviseren u bij verblijf op onze camping om efficiënt en verantwoordelijk met water om te gaan. Het is voor ons moeilijk inschatten wanneer onze bron leeg is en wij willen problemen rondom geen water voorkomen. 

Sinds 2013 hebben wij een extra waterreserves aangelegd voor het doorspoelen van de toiletten, wasmachine en zwembad.

Kleinschalig

De camping is kleinschalig en ligt bij een prachtig natuurgebied. Voor milieu belastend afval kunt u niet terecht bij ons op de camping. 

U kunt tegen een vergoeding gebruik maken van onze wasmachine. Het zal kunnen zijn dat u wordt aangesproken op uw manier van waterverbruik. Voelt u zich niet schuldig. Wij weten maar al te goed hoe vasthoudend gewoontes zijn.

Voor het vullen van het zwembad wordt gebruik gemaakt van regenwater. De doelstelling voor het zwembad is zo min mogelijk belastende toevoegingen te gebruiken, maar ons wel te houden aan de wet en regelgeving die de gemeente ons stelt.


Bereikbaarheid met auto of fiets

Om snel bij onze camping te komen vanuit Nederland, gaat u via de grenspost Pomezi nad Ohri. U heeft u geen autovignet nodig. Wilt u tijdens u verblijf gebruik maken van snelwegen in Tsjechië kunt u dit bij ons informeren op welke wegen een vignet nodig zijn en waar u deze kunt kopen.

Komt u op de fiets vanuit Duitsland onze camping bezoeken, neemt u na de grensovergang de afslag naar links voor het dorp Pomezi nad ohri. 

( uitzicht vanaf de camping )

Deze afslag is erg chaotisch omdat u een kleine stukje op de autoweg moet fietsen om het fietspad te vervolgen. Fiets dan over de grote brug van het Skalka meer, op het fietspad van de E48/303. Als u over de brug bent gefietst, dan lijkt het alsof de route ophoudt maar vervolg de onverharde weg omhoog tot aan de asfaltweg. Sla dan rechtsaf het dorp Briza in en na circa 200 m rechtdoor ziet u camping Briza. Als u vanuit Tsjechië komt fiets u vanuit Cheb rechtsom het Salka meer richting Cetnov. Neem niet de afslag naar Cetnov maar fiets onder de brug door en neem dan direct de eerste afslag links naar dorp Briza.

In de omgeving

skalka_1.jpg
skalka_2.jpg
skalka_3.jpg
Kemp_Briza_312.jpg
Camp_Briza_142.jpg
Kemp_Briza_313.jpg
Kemp_Briza_315.jpg

De West Bohemen waar de camping is gelegen aan het Skalka meer, is rijk aan natuur, cultuur en historie. Het heeft een lieflijk heuvellandschap met ongerepte bossen en meren. In dit landschap liggen schilderachtige dorpen, eeuwenoude kloosters, beroemde historische plaatsen en middeleeuwse burchten en kastelen. De fietsroutes gaan in Tsjechië vaak over in mountainbike routes. Houdt hier met uw planning rekening mee. Sommige routes in de omgeving van de camping zijn zeer geschikt voor een Hollandse fiets, maar een mountainbike fiets is toch aan te bevelen.

Direct over de grens in Duitsland treft u hoge bergen, kabbelende beekjes en typisch kleine dropjes aan.
Dit Duitse gebied staat bekent om zijn beroemd porselein (o.a. Azberg,Rosenthal). 

Op de camping aan het water kunt u heerlijk kunt vissen, zwemmen of rustig ontspannen.

Uit eten gaan

In de omgeving van de camping kunt u in vele restaurants eten. Wij kunnen u van tips voorzien om sfeervol en lekker uit eten te gaan voor een goedkope tot redelijke prijs. Tsjechië staat bekend als bierland en pivo is de nationale drank. Ons "pilsje" is afgeleid van het bier uit de eeuwenoude brouwerijen in Plzen (Pilsen). De camping schenkt Padal tapbier.